India, az európai gasztronómiai ízek tekintetében kuriózum. A magyar konyha számára sokáig fehér holló volt. A konyhanűvészet nemzetközi trendjei miatt, egyre gyakrabban tekintenek az újításra vágyók különféle kontinensekre. Gyömbér, kurkuma, erős fűszerek az ételek többségénél a dobogón vannak. Szeretitek az orgiát, ízekben is? A fűszerek sokszínűségét? Imádjátok a mártást, hússal kombinálva? Ráadásul bármikor a váratlanul betoppanó barátoknál is elővehetitek a receptet? Érdemes velünk tartani.

india sült szárny mártogatós

Kriszta nem kapott szárnyakat a balesete miatt, de a receptkönyveket bűvölve egy különleges kajára bukkant. Ebédre, vacsorára, baráti összejövetelekre sem vallotok szégyent. ha kipróbáljátok.. Csirkében megállapodtunk, combot, mellet, előszeretettel késztünk. Régebben a farhát, láb és a szárny lenézett volt, kissé ciki, ha valaki felhasználta. Próbáljuk bebizonyítani, szárnyakat ad az étel, igen indiai fűszerekkel, mi is majdnem repültünk. Ejtőernyővel fel.

Hozzávalók 4 személyre

Mártáshoz

india sült szárny mártogatós

  • 2 dl joghurt
  • 1 ek curypor
  • 1 kk chili papika
  • 1 tk gyömbér
  • 1 kk kurkuma

A szárnyakhoz

india sült szárny mártogatós

  • 1 kg csirke szárny
  • 1 kk só
  • 2 ek sárgabarack lekvár
  • 3 dl joghurt
  • 5 ek étolaj
  • 1 fej fokhagyma

Igen jól olvassátok, először a mártást érdemes elkészíteni az ízek összeérnek, amíg a hús elkészül. Lássunk neki.

Hivatalosan a neve ralta, aminek a fő alapanyaga a joghurt, különféle indiai fűszerekkel más ételekhez is kiváló.  Hozzá összekeverjük a chilit, curry port, gyömbért, és a gyönyörű színű kurkumával. Se perc alatt kész van. A szárnyhoz ezután kezdjetek hozzá, így az ízek összemelegednek.

A sütőt 230 fokra előmelegítjük 8-as fokozatra, majd a tepsit kibéleljük sütőpapírral, amire a húsok kerülnek. A szárnyhoz szükséges hozzávalókat egy mélytányérba tegyétek bele, keverjétek össze, amibe a szárnyakat beleforgatjátok. Ha esetleg látszódik a szárny nyers része, duplázhattok.

Ezután irány a sütő. Ha a szárnyas  életkora nyugdíj előtti álló, a gyorsabb művelet miatt tehetek rá fóliát, utána vegyétek le róla, hagy piruljon.

Ezután dőljetek hátra, a forró szárnyakat mártsátok a mártásba, és a csonttól levált húst cupákoljátok.

Jó étvágyat.

Ui. Sthal Judit eredeti receptje volt a kiindulópont, de bármilyen fűszerrel variálhattok.

K&P