A sütemények elsősorban Kriszta barátai közé sorolandóak, nekem sem az ellenségeim, de én inkább a sósakat látva, és ízlelve jövök izgalomba, persze az ételek tekintetében. Viszonylag régóta nem sütött, édességre vágyott, amihez kevés alapanyag szükségeltetik, keveset kell „vacakolni” a konyhában, viszont nem mindennapi.

Szenvedett egy kisebb balesetet, mármint Kriszta a járás nehezére megy, ezért jelenleg szó szerint, abból az alapanyagokból főzünk, ami otthon fellelhető. Érdemes pár dolgot bepspájzolni, bármikor előfordulhat egy előre nem várt „esemény”.

Hozzávalók

  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg búzaliszt
  • 4 db tojás
  • 1 l tej
  • 1 csipet só
  • 2 tábla csokoládé

A sütemények összeállításához műanyag, könnyen elmosható edényt használjatok. A tojásokat, külön-külön kis tényérokba üssétek fel. Főleg nagyobb mennyiségnél eléggé ’necces”, ha egy záp miatt az összesnek a kukában kell landolnia. Villával felveritek, és zutty a tálba.

Hozzáteszitek a kristálycukrot, a sót, vaníliás cukrot, majd csomómentesre kikeveritek.

Ebbe teszitek apránként a lisztet, közbe alaposan elkeveritek, így tutira nem lesz csomós, és az alapanyagok egyenlően oszlanak el.

Mikor ezzel készen vagytok, és a keverék állaga lágy és csomómentes öntitek bele a tejet, amit ugyancsak belekevertek a tésztába.

Beleöntitek a tepsibe, majd előmelegített sütőbe  először 190 fokon 10 percig, majd 170 fokon 40 percen át sütitek.

Eközben el is készül az öntet, ami pofon egyszerű. Mi ajándékba kapott mogyorós csokit kis lángon gőz felett felolvasztottunk, és ráöntöttük a megsült tésztára.

Jó étvágyat.

K&P