Felbuzdulva legutóbb elkészített puliszkán, utánanéztünk hány féle módon lehetne valami „ütőset” kihozni belőle. A szomszédunk kertjébe termett fekete szederrel, és csemegeszőlővel lepett meg bennünket. Kukoricadara még maradt a zacskóban, így jött az ötlet, a kettőt kombináljuk, és egy egészséges süteményt készítünk belőle.

Hozzávalók

  • 15 dkg kukoricadara
  •  7 dl tej
  • 3 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • gyümölcsök

Elkészítése

A kukoricadarát olvasztott vajon tapadásmentes edénybe fakanállal megpirítottuk, éppen csak annyira, hogy az aranysárga színe megmaradjon, a homokórát nem állítottuk be, de maximum 2 perc lehetett.

Ráöntöttük a tejet, hozzátettünk 5 dkg kristálycukrot, és egy csomag vaníliáscukrot. Folyamatosan kevertük-erre ti is nagyon ügyeljetek-, mert a kukoricadara hamar- „odakozmálhat”, és nem m lesz csomómentes. Mikor már kellően besűrűsödött, a tűzről levettük és hagytuk kihűlni.

Ez idő alatt a tojássárgáját 5 dkg cukorral alaposan felvertük, amíg krémes állagú nem lett. A fehérjéből kemény habot készítettünk.

A kihűlt kukoricadarát összekevertük a tojássárgájával, majd következett a fehérje, ügyeljetek, hogy lassan keverjétek, hogy a hab ne törjön össze.

Kiolajozott tepsibe a kukoricadarás masszát belesimítottuk, tetejét fekete szederrel, szőlőszemekkel megbolondítottuk. 190 fokon 30 percig sütöttük. Kihűlve az igazi, főleg ebben a tikkasztó hőségben igazi hűsítő.

Próbáljátok ki a Tejfölös kapros mártással csurgatott puliszka gombócokat zöldségágyon, a recept elérhető a blogunkon.

K&P