A madártej az édességet kedvelők közül sokaknak nem ismeretlen. Aki egyszer megkóstolja, nem bírja abbahagyni, könnyed, és az elkészítése sem ördöngös. Csupán tojás, tej, és vanília kell bele.

A desszert neve sugallhat egy kis huncutságot, aki még soha nem hallott róla, és a biológia órákon csukott füllel vett részt, felmerülhet benne a kérdés, a madárnak van teje? Nincs, lehet, reményeink szerint ez nem is fog megvalósulni.  A szárnyasok egyik legnagyobb „adománya” a tojásuk, amiből elkészíthető ez a desszert. A világ számos országában kedvelik a franciák Ile flotante (uszó sziget), a németek Schnee-Eier (hó-tojás) néven fogyasztják

Hozzávalók

  • 5 dl tej
  • 4 tojás
  • 5 ek cukor
  • egy csomag Vaníliás cukor

Elkészítése

A tejet felforraljuk 2 evőkanál kristálycukorral, és a vaníliás cukorral, lehetőleg kis lángon, hogy nehogy odakozmáljon, felkeverjük, így a cukor és a vanília is felolvad benne.

A tojásfehérjéket habverővel keményre felverjük. Felforrt vízben kanállal kiszaggatjuk.

A tojássárgáját 3 evőkanál cukorral felhabosítjuk, és a forró tejes, cukros, vaníliás egyveleget rászűrjük, lassan keverjük, amíg krémes állagot nem kapunk.

Közben reménykedünk, hogy továbbra se legyen a madárnak teje, így a madártej alapanyaga a tojás legyen.

K&P