A tavasz közepén a nyár közeledtével a mai napon a pár perces, dús vitamintartalmú, könnyed salátáé a főszerep. Korább elkészített ételekből maradtak ki zöldségek, gondoltuk, miért ne írnánk egy általunk megálmodott receptet. A vacsora ideje is közelgett, sötétedett, így negyedóra alatt készen kellett lenni.

 


Hozzávalók:

brokkoli

paradicsom

uborka

kukorica

tehéntúró

fűszerek: só, bors, petrezselyem

Elkészítése

Kis darab fóliába csomagolt brokkolit felbontottam, forró vízbe tettem, amíg főtt a szentem, a salátához tartozókat előkészítettem. Színe alapján maximum szaunát, de napfényt aligha látott paradicsomokat négy szeletre vágtam.

A közelében megláttam egy kígyóra csak a nevére emlékeztető uborkát, felszeleteltem, az ujjamat majdnem levágtam, majdnem felkiáltottam, velem nem kukoricázhatsz. Ekkor ugrott be a hűtőbe, egy kis tálba kukorica várt rám. Hozzátettem, a közben megfőtt brokkolival egyetemben, óvatosan összekevertem, hogy a paradicsomok be ne színezzenek.

A korábban gombás ételből ledinsztelt csiperkegombával díszítettem. Már majdnem kész lettem, mikor hangokra lettem figyelmes. Valamelyik szomszéd családtagja mordult a másikra: Hol a túróban jártál drágám? Magamban megköszöntem az ötletet, a salátára a petrezselymes, borsos túrót ráöntöttem.

Tovább tartott a recept megírása, mint a saláta tálalása.

K&P