Életkortól függetlenül egyre többen gondolják úgy elegük lett a város nyüzsgéséből, a mindennapi monotóniából. Másra vágynak. Nyugodt, és nem utolsósorban szép természeti környezetben élni. Vegyszermentesen gazdálkodni, értéket teremteni. Mi megtettük. Sokan érdeklődnek, hasonszőrűek a szükséges lépésekről. Őket is figyelembe véve cikksorozatot készítünk. Tarts velünk.

Fejben dől el. Képesek vagyunk rá?

El kell határoznod, hogy az eddigi életeden változtatni szeretnél, aminek különféle okai lehetnek. Nem érzed jól magadat a bőrödben, legszívesebben levedlenéd, egyre nehezebben bírod a mindennapokat. A környezeted jelzi, más vagy, mint régebben. A pozitív gondolkodásod a múlté, kevesebbet jársz társaságba, unottan éled a mindennapokat. Érzed, hogy a jelenlegi helyzeted nem elégíti ki a szükségleteidet, de inkább a homokba dugod a fejed. Legtöbb esetben mérleget készítünk eddigi életünkről, és a két serpenyőbe tesszük, mi dönt a maradás, vagy a változtatás mellett.

Vegyél elő egy tükröt, nézz bele, szembesülj önmagaddal, tarts önismeretet. Válaszolj kérdésekre.

  • Jó lesz a változás számodra?
  • Tudsz értéket, így létrehozni?
  • Mások szabják meg az életedet?
  • Hangember vagy, ha nem lépsz?
  • Tudod, hogy szeretnél változtatni, de az első lépést, másnapra halasztod.
  • Gyáva vagy?

Nemleges válaszok esetén, az első lépést megtetted. Először magadba tegyél rendet, ami egy felszabadultság érzést eredményezhet. A vívódásnak vége lehet, ami a célorientáltságban segít. Mielőtt valaki hasonló cipőben jár, érdemes bitang erősnek és tudatosnak lennie. A környezetre akkor érdemes figyelni, ha pozitív és reális értékelést kapsz, előfordul, ha az „új” életedet vázolod fel, sokan, valamelyik zárt osztály ajtaját nyitják ki előtted. Lesznek, akik félteni fognak, irigyekkel is tele lehet a padlás. Ezeket a tényezőket érdemes kizárni, különben a hajónk elsüllyedhet. Az elhatározás megszületett, ami egy új, néha sáros, aszfaltos, de semmiképpen sem egyszerű út kezdetét jelenti.

Tudás nélkül nem megy.

Tegyük fel, te is hozzánk hasonlóan vegyszermentes önellátásban gondolkodsz, de szükséges ismeretek morzsájával sem rendelkezel, azaz a tudással, ennek hiánya a későbbiekben megbosszulja magát. Önellátással foglalkozók videóit nézd, honlapokat böngéssz, olvass fórumokat hasonlóan gondolkodó emberekkel vegyél fel kapcsolatot. A tudásszomj, jó mérőeszköz lehet, hogy valójában ez a te utad. Tisztában kell lenned az új életformával, legalább alapszinten, amihez a tudás elengedhetetlen. Ha készen állsz, figyeld a blogunkat keddi és szombati napokon-teljesség igénye nélkül-a következő témákba adunk betekintést:

  • az otthon kiválasztása
  • beilleszkedés a közösségbe, társas kapcsolatok kialakítása
  • őstermelői igazolvány kiváltásának a feltételei
  • költségvetés készítése
  • a vegyszermentes gazdálkodás lényege        

A képek forrása: pixabay.com

(folytatjuk)

K&P