Vendégeket vártok? Van egy kis időtök egy komplett étellel megajándékozni a családot, barátokat? A hús mellett a zöldségeknek is teret akartok adni? Szeretitek a csirkét, sajtot, sonkát és a kulináris ízeket? Örülnétek, ha, miután elfogyasztjátok elégedetten dőltök hátra? Ebben az ételben nem fogtok csalódni.

Hétvégére a rossz idő beköszöntével a gasztronómiára több időt tudtunk szánni. A szél, eső, a felhős ég hátráltatta a természetben töltött időt. Viszont teret adott a konyhára a különleges, mégis egyszerű egy tál ételre. Kriszta egyre a szokványostól eltérő ízekre vágyik, és mindkettőnknek fontos a zöldség hús kombója. Belevágtunk, nem kukoricáztunk, mármint az ötlettel.

Hozzávalók a körethez

  • 15 dkg füstölt tarja
  • 10 dkg sajtkrém
  • konzerv kukorica (ebben az esetben kevesebb ideig kell főzni)

Elkészítése

A nyers békebeli adalékanyagoktól mentes füstölt tarját egészben forrástól számított egy órán át megfőztük. Zárójelben a főzővízéből babletykó készül, nemsokára a blogon elérhető lesz.

Közben a kukoricát feltesszük forró vízbe főzni, leszűrtük és félretettük.

Hozzávalók a mellhez

  • 1 egész csirkemell
  • 10 dkg sajtkrém

Elkészítése

A csirkemelltől sokan a szárazsága miatt ódzkodnak, teljesen fölöslegesen. Megfelelő technológiai eljárással, ez kompenzálható. Magyarul a töltelék, a zsiradék használata döntő.

A csirkemellet kettévágtuk, óvatosan éles késsel kicsontozzuk. Figyeljetek rá, hogy inkább lassabban menjen a művelet, de, így kevésbé roncsoljátok a húst.

Négy egyenlő részre vágtuk, kb. 2 cm vastagságúra. Ne legyen túl vékony, mert a feldolgozáskor likacsos lehet.

Vágódeszkán kiklopfoljátok, a dühötöket ne vetítsétek ki, mert széteshet, nem tudjátok betölteni.

A vékony csirkemellbe a sajtkrémet beletöltitek, lehetőleg egyenletesen, a húst feltekeritek. Magától nem fog összetapadni, ezért segítségül hívott fogpiszkálóval darabonként összetűzitek. Forró olajon kérgesre pirítottuk a göngyölegeket, majd tepsibe tettük, kicsit felöntjük a tarja főzővizével, alufóliával letakarva pároljuk készre. Irány a 200 fokos sütő 15 percen át.

Miközben a szárnyas a sütőben éli mindennapjait, a tarját kockára vágjátok, a kukoricával a tarja főzőlevével összefőzitek, a maradék sajtkrémet hozzáteszitek, majd a forró, sercegős omlós hússal fogyasztjátok.

K&P