Kopogtat a nyár az ajtóinkon, a legmelegebb évszak beköszöntével, a fagylaltozók tárt karokkal várják az egyik talán legnépszerűbb édességgel, a fagylalttal vendégeiket. A fagyi porból készült ínyencségek nyomában vannak a kézműves termékek. Valódi alapanyagokból készült selymes ízű finomságokkal várják a hűsítésre vágyódókat. Otthon is elkészíthető, mi megtettük.
A legnépszerűbb fagyik közül a csokoládét választottuk, különlegességként mézes került az asztalunkra. Mindkettőnél természetes alapanyagokat használtunk fel. Összehasonlíthatatlan az íze a porból készültekhez képest.
Mézes fagyi
Hozzávalók
- 6 dkg mazsola
- 1 dl rumaroma
- 20 dkg méz
- 3 dl tejszín
- 3 db tojás
- 10 dkg szamóca
Elkészítése
A mazsolát, annyi rumaromában forraljuk fel, amennyi ellepi, megvárjuk, amíg kihűl, majd leszűrjük.
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A tojás sárgáját a mézzel habosra keverjük.
A hideg tejszínt felhabosítjuk, majd a krémeket, óvatosan összekeverünk, tettünk bele szamócát.
Fagyasztóba tesszük, szamócával díszítettük.
Csoki fagyi
Hozzávalók
- 10 dkg étcsokoládé
- 20 dkg tejcsokoládé
- 3 db tojás
- 3 dl hideg tejszín
- 0.5 dl rumaroma
- meggy
Elkészítése
Ét és tejcsokoládét választásánál figyeljünk a kakaó tartalmára. Minél magasabb, annál inkább érződik karakteres íze. A csokikat másodpercek alatt apró darabokra törjük. Gőz fölött pár perc alatt kiolvasztjuk, félretesszük kihűlni.
A tojásokat elválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A robotgép villával is helyettesíthető, majd a hűtőben lehűtött tejszínből is habot verünk.
A kihűlt csoki krémünkhöz hozzákevertük a rumaromát, és egyenként a felvert tojás sárgáját, majd fakanállal óvatosan összeforgatjuk a tejszínes habbal.
A kimagozott meggyet, apróra vágtuk, hozzátettük a fagyihoz, és a fagyasztóba tettük.
K &P
Utolsó kommentek