Az előrehaladott már-már nehezen elviselhető nyarat idéző forróságban, egyre kevesebb időt szánunk a főzésre, leginkább a sütésre. A sütemények elkészítése általában nem kevés időt rabol el, mi percek alatt elkészíthetőt mutatunk be.
A süti apropóját egy nagyon kedves pár jelentette, akik napokkal ezelőtt vendégségbe hívtak bennünket. Naplemente előtt a késő délutáni órákban át bandukoltunk. Hűvösnek nem volt nevezhető az idő, de legalább az izzadtságcseppek megszáradtak rajtunk. A sztorizgatások közepette, a vendéglátónk női tagja, hirtelen elviharzott, és egy jókora adag süteménnyel lepett meg bennünket. Az adrenalin szintem nem emelkedett, nem vagyok édesszájú, Kriszta viszont igen. Először illendőségből megettem egy kocka szeletet, magamon is meglepődtem, annyira ízlett, azonnal elkértük a receptet. Rögtön rávágtuk, ilyen finomat már régen ettünk el is neveztük Pirkó süteménynek. Piroska szabadkozott, ő is csak kapta a receptet, nem csak az övé az érdem, párja megszólalt dehogynem. Elmondták a tésztába bármilyen gyümölcs, akár kompót is beletehető. Pár perc alatt kész. Mutatjuk a receptet.
Hozzávalók
- 2 doboz kefir
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 kefires pohár (1.75 dl) mennyiségű olaj
- 1 kefires pohár (1.75 dl) mennyiségű kristálycukor
- 1 kefires pohár (1.75 dl) mennyiségű liszt
- gyümölcs
Elkészítése
A búzalisztbe beletettük a sütőport, összekevertük, majd az összes felsorolt hozzávalókat, hozzátettük, alaposan összekevertük.
Vendéglátóink szamócát tettek a tésztába, mi kimagozott meggyet, de bármilyen gyümölccsel finom, és ízletes lehet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tettük, 180 fokon fél óráig sült. Adagonként porcukorral hintettük. Elképesztően könnyű, és könnyen emészthető, ami nagy előnye a rekkenő hőségben.
K &P
Utolsó kommentek