India, az európai gasztronómiai ízek tekintetében kuriózum. A magyar konyha számára sokáig fehér holló volt. A konyhanűvészet nemzetközi trendjei miatt, egyre gyakrabban tekintenek az újításra vágyók különféle kontinensekre. Gyömbér, kurkuma, erős fűszerek az ételek többségénél a dobogón vannak. Szeretitek az orgiát, ízekben is? A fűszerek sokszínűségét? Imádjátok a mártást, hússal kombinálva? Ráadásul bármikor a váratlanul betoppanó barátoknál is elővehetitek a receptet? Érdemes velünk tartani.
Kriszta nem kapott szárnyakat a balesete miatt, de a receptkönyveket bűvölve egy különleges kajára bukkant. Ebédre, vacsorára, baráti összejövetelekre sem vallotok szégyent. ha kipróbáljátok.. Csirkében megállapodtunk, combot, mellet, előszeretettel késztünk. Régebben a farhát, láb és a szárny lenézett volt, kissé ciki, ha valaki felhasználta. Próbáljuk bebizonyítani, szárnyakat ad az étel, igen indiai fűszerekkel, mi is majdnem repültünk. Ejtőernyővel fel.
Hozzávalók 4 személyre
Mártáshoz
- 2 dl joghurt
- 1 ek curypor
- 1 kk chili papika
- 1 tk gyömbér
- 1 kk kurkuma
A szárnyakhoz
- 1 kg csirke szárny
- 1 kk só
- 2 ek sárgabarack lekvár
- 3 dl joghurt
- 5 ek étolaj
- 1 fej fokhagyma
Igen jól olvassátok, először a mártást érdemes elkészíteni az ízek összeérnek, amíg a hús elkészül. Lássunk neki.
Hivatalosan a neve ralta, aminek a fő alapanyaga a joghurt, különféle indiai fűszerekkel más ételekhez is kiváló. Hozzá összekeverjük a chilit, curry port, gyömbért, és a gyönyörű színű kurkumával. Se perc alatt kész van. A szárnyhoz ezután kezdjetek hozzá, így az ízek összemelegednek.
A sütőt 230 fokra előmelegítjük 8-as fokozatra, majd a tepsit kibéleljük sütőpapírral, amire a húsok kerülnek. A szárnyhoz szükséges hozzávalókat egy mélytányérba tegyétek bele, keverjétek össze, amibe a szárnyakat beleforgatjátok. Ha esetleg látszódik a szárny nyers része, duplázhattok.
Ezután irány a sütő. Ha a szárnyas életkora nyugdíj előtti álló, a gyorsabb művelet miatt tehetek rá fóliát, utána vegyétek le róla, hagy piruljon.
Ezután dőljetek hátra, a forró szárnyakat mártsátok a mártásba, és a csonttól levált húst cupákoljátok.
Jó étvágyat.
Ui. Sthal Judit eredeti receptje volt a kiindulópont, de bármilyen fűszerrel variálhattok.
K&P
Utolsó kommentek