A mediterrán gyümölcsök közül a banán egyike a legismertebbnek. Hazánkban fák nőnek, csak banán nincs rajtuk. Boltokban egész évben elérhető. Általában nyersen fogyasztjuk, pedig sokféleképpen felhasználhatjuk. Mi süteményre gondoltunk sütés nélküli. Megszületett a rumos, banános.
Anyukámtól származik az ötlet Kriszta a mai napra kissé áthangszerelte a receptet. Ő édesszájú én inkább a sósat szeretem, de akik annyira nincsenek oda a süteményért, ha megkóstolják, következő alkalommal a fejüket nem fordítják el. A babapiskóta, a mazsola, a puding egyaránt főszereplői lettek az étel színpadán. Sütni se kellett, és időtakarékos is a következő recept.
Hozzávalók
- másfél csomag babapiskóta (egy csomag 20 dkg)
- 2 csomag vaníliás puding por
- 1 liter tej
- 1 rumaroma, vagy 1 dl rum
- 4 db banán
- 12.5 dkg mazsola
Elkészítése
Az aszalt szőlőt, közismert nevén mazsolát rumos vízbe beázatjuk, éppen annyira, hogy a szemeket a víz ellepje, addig megduzzadnak, amíg a többi előkészületekkel nem végzünk.
A hőálló jénaiba teszünk egy sor babapiskótát.
A megpucolt lehetőleg nem barnult banánt, egyenlő nagyságú szeletekre vágjuk, rátesszük a piskótára, majd az a beáztatott rumos mazsolával megszórjuk.
Elkészítjük a sütemény lelkét, a pudingot, amihez 1 liter tejet használunk fel, nem megyek bele a részletekbe, termékenként változó, ezért a csomagoláson feltüntetettek szerint járunk el. Egyenletesen rálocsoljuk az első réteg mazsolás banánra, majd rétegesen rátesszük a piskótát, banánt, mazsolát, pudingot.
Megvárjuk, még kihűl, hűtőbe tesszük dermedésig. Kockákra vágjuk,
Fogyasztás közben arra gondolunk, mi legyen hamarabb banánunk vagy majmunk.
K&P
Utolsó kommentek