A tésztás ételek nálunk is nagyon népszerűek, gyakran kerülnek az asztalra, akár köretként, egytálételként. A kerti munkák miatt mostanában kevesebb idő jutott a főzésre. Olyat szerettünk volna, ami hamar elkészül, nem terheli meg túlzottan a gyomrunkat, és nem utolsósorban egészséges is.
Kriszta mostanában keveset tüsténkedett a konyhába, de volt egy kis szabadideje, emiatt a fakanalat is kivette a kezemből, és ebédidő előtt félórával kezdett csak neki, és pont déli 12 órakor már lakmároztuk is a tésztás egytálételt.
Hozzávalók
- 1 csomag tészta (500g)
- 2 szál sárgarépa
- 50 dkg brokkoli
- 20 dkg csiperke gomba
- 1 db sajtkrém
- só, bors
- 1 ek étolaj
Elkészítése
A tésztát a forrásban lévő vízbe fedő alatt közepes lángon főzte, beleszórt egy kiskanál sót, és pár csepp étolajat, a zsiradék miatt a tészták nem ragadnak össze.
Ezután elkészítette az étel lelkét a sajtkrémmel ízesített zöldséges ragut. A sárgarépát megpucolta, vékony karikákra szeletelte a gombát alaposan megmosta, hosszában felvágta, és a brokkolit rózsájára szedte, majd egy edényben fedő alatt kevés vízben párolta, borsozta, sózta és belekeverte a sajtkrémet.
15 perc múlva a tésztát leszűrte, hideg vízzel leöblítette, hozzákeverte a roppanósra párolódott raguhoz, majd előmelegített sütőben tette és 200 fokon 10 percig átsütötte.
K&P
Utolsó kommentek