Kevés emberrel találkozhatunk, aki még soha nem evett volna pogácsát. A sós sütemények között a képzeletbeli dobogón szerepelne. Elkészítése rém egyszerű, a konyhát messze elkerülők a sikerélmény érdekében bátran próbálkozhatnak. Elrontani nem igen lehet.

pogácsa sörkorcsolya juhtúró

Pár nappal ezelőtt egy gyönyörű kis település túráján gulyásleves mellé feltétként kínálták. A sörkorcsolyák közül is nehezen kihagyható, az omlós, ropogós tetejű, egyszerű, ugyanakkor nagyszerű ropogtatnivaló.

Nem számoltunk utána, de érdemes lenne megnézni, hány száz, vagy ezerféle recept lelhető fel könyvekben, vagy akár az interneten. Különféle fűszerekkel, töpörtővel, vagy juhtúróval is pikánssá varázsolható. Mi az utóbbi mellett döntöttünk megsütöttük, vendégségbe elvittük. Pár perc után a vendéglátók vad helyett a morzsa után vadásztak. Itt az ideje kipróbálni.

pogácsa sörkorcsolya juhtúró

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg juhtúró, vagy tehéntúró
  • fél kk szódabikarbóna
  • 2 kk só
  • 1 tojás

pogácsa sörkorcsolya juhtúró

Elkészítése

A búzalisztbe alaposan elkavarjuk a szódabikarbónát.

Beletesszük a sót, szintén összekeverjük

Egyik kezünkkel morzsoljuk a lisztes keverékkel a margarint, a másikkal gyúrjuk a tésztát.

A villával összetört túrót hozzáadjuk.

Alaposan összegyúrjuk, amíg össze nem áll a tészta.

Nyújtófával körülbelül 1 cm vastagra kinyújtjuk.

Szaggatóval kiszaggatjuk, gyerekek kedvéért különféle formára.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, hogy össze ne érjenek.

Felvert tojással a tetejét megkenjük.

Tetejét szezámaggal beszórjuk, de tetszés szerint bármilyen magot használhatunk.

Légkeveréses sütőben 180 fokon 25 percig sütjük.

Pár perc alatt elfogyasztjuk.

K&P