A neve ne tévesszen meg senkit, itthon főztük az aprópecsenyét. Kissé eltértünk a klasszikus recepttől, valljuk az ételekben is érdemes kísérletezni. Ebédnél kiderült megérte.
Disznóhúst nem vettünk, ezért nem vörös húsból készítettük el. Láthatóan nem táppal felnevelt csirkecombot kaptunk a termelői piacon. A hizlaltak színe fehér, zsírban bővelkedő, a mi választottunk bőre aranysárga volt.
Hozzávalók
- 50 dkg csirkecomb
- 2 fej nagyobb vöröshagyma
- 3 gerezd (fokhagyma reszelve)
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg borsó
- 1 kk só
- 1 kk bors
- 1 kk majoranna
- 1kk petrezselyem
- 50 dkg burgonya
Elkészítése
A csontról, óvatosan lefejtettük a húst, először hosszába elvágtuk, majd apró kockákra daraboltuk, szűrőben leöblítettük.
Mindenképpen pikánssá akartuk tenni a pecsenyét, ezért füstült szalonnát választottunk. Apró kockára vágtuk, majd a serpenyőben nagyon kicsi lángon pirítottuk, de nem teljesen, csak addig, amíg elég zsiradék lett a hagymák pirításához.
A vöröshagymát apró darabokra vágtuk, a fokhagymát viszont összepréseltük, így az íze sokkal jobban érződik és kevesebb is kell belőle.
Hozzátettük a szalonnához, kettőt kevertünk rajta, odakerült a kockára vágott hús is.
Klasszikus és különleges fűszerekkel is ízesítettük, tettünk hozzá borsot, majoránnát és sót. Utóbbiból nagyon keveset a füstölt szalonna miatt.
Fedő alatt párolódtak, néha kevertünk rajta, és néztük a hús megfehéredett e. Mikor már színt váltott és levet eresztett, kevés vizet hozzáöntöttünk.
Hozzákerült a zöldborsó.
Akkor már levettük a serpenyőről a fedőt, és a szalonnás hagymás húst lepirítottuk.
A kockákra vágott burgonyát, megsütöttük mikor kész lett az aprópecsenyével összekevertük. Hatalmas adag lett, és nem hiányzott a disznóhús íze. Adagonként petrezselyemmel díszítettük.
K&P
Utolsó kommentek