Sokan írtóznak tőlük, főleg, ha ellepik a lakást, kárt tesznek a kertben, megcsípnek, rámásznak az ebédre. Lehet ellenük tenni természetes módszerek használatával is. A cikk egy tesztet is tartalmaz.

A hangyák a méhek és a darazsak rokonai, több, mint 10 ezer fajtájuk ismert. Elsőnek furcsának tűnhet, de társadalmuk felépítése hasonlít az emberekéhez. A hangyabolyba nagymértékű szervezettség figyelhető meg, mindamellett, hogy nem ritka egy bolyban az egy millió rovar. Jól szervezett kolóniában élnek, ahol mindenkinek meg van a maga feladata. Szorgalmasak, óriásik a munkabírásuk, táplálékban nem válogatósak, a kertben levadásszák a tetveket, a lakásban rávetemednek a kenyérmorzsára, vagy bármilyen élelemre, amit találnak.

Jelenlétükkel - mindamellet - hogy senki nem vitatja hasznukat, rengeteg bosszúságot tudnak okozni. Bemutatunk pár praktikát, természetes módszert, amivel távol tarthatjuk őket.

 

Védekezzünk természetes módszerekkel!

Növényekkel

Amennyiben nincs nagy kertünk, de erkélyünk van, ahová elfér egy paradicsom tő ne habozzunk. A kettő legyet, helyesebben hangyát egy csapásra, elv működik, termésünk is lesz és a hangyák sem jelennek meg.  Kertes házban élőknek érdemes a bejárati ajtó elé, zsályát, levendulát, izsópot, kakukkfüvet, borókát ültetni. Semmiről nem késtünk le palántákat még most is beszerezhetjük, így sok kellemetlenségtől szabadulhatunk meg.

Illóolajokkal

Vannak olyan, illóolajok, aminek illatát ki nem állhatják, legjobb, ha pár cseppet csepegtettek a vonulási útvonalra, ablakpárkányra, bejárati ajtóra. küszöbre. Ha nagyon elszaporodtak érdemes 4.5 dl vízzel 30-40 csepp borsmenta és szegfűszeg illóolajat összekeverni és kispriccelni.

Ecetes, citromos permet

Jóval kellemetlenebb szaga van, ezt valamiképpen kompenzálhatjuk, ha bármilyen illóolajat hozzáteszünk az ecetes vízhez, amit szintén a vonulási útvonalra spriccelővel juttatunk ki. Aki nem szereti az ecet szagát citrommal helyettesítheti. Mindkét esetben felmosó vízbe is tehetünk pár cseppet.

Szódabikarbóna, cukor

Ebben a kombóban a porcukor lesz a csalogató, ugyanis kedvelik az édes ízeket, az ecettől pedig elpusztulnak. A kettőt összekeverjük és kiszórjuk csalinak.

Sütőpor

A hangyák tényleg mindenevőek. Igen, nemcsak a sütemény elkészítésében hasznos a hangyák ellen is hatásos. Sütőport kell kiszórni, kevés őrölt fahéjjat hozzátenni amit igen kedvelnek, elfogyasztanak, és azt az egyedet soha többé nem látjátok.

A gyógynövényeket mindenki saját felelősségre fogyasztja, használja, ha valamiben bizonytalan, betegségben szenved, érdemes szakember tanácsát kikérni.

Két, vagy háromnaponta bemutatunk gyógynövényeket, amelyek bizonyos betegségek kialakulásnak megelőzésében is lehetnek az ember partnerei. Tarts velünk!

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel!

Csatlakozz https://www.facebook.com/gasztrokertben.reblog.hu/ oldalunkhoz, ahol kérdéseket tehetsz fel, véleményt formálhatsz, ötleteket adhatsz!

K&P

V