szobanövények

Nem is olyan régen őseink meg voltak győződve, hogy vannak olyan szobanövények, amelyek kedvező tulajdonságokkal bírnak.  Egészséget, szerencsét, pénzt, jókedvet hoznak, aki nem hisz benne is érdemes pár cserepet beszereznie, mert gyönyörűek.

Jázmin

szobanövények

A huncut afrodizákum, ami a kibocsátott illatából adódóan romantikát és szenvedélyes hangulatot teremt. Legendák szerint, pénzt és szerelmet hoz a házhoz.

Rozmaring

szobanövények

A rozmaring a gasztronómiában kedvelt fűszernövény, de emellett a lakásban is érdemes tartani pár darabot. A fitoterápiában stresszoldóként is ajánlják, de kevesen tudják, hogy magába szívja a levegőben keringő mérges anyagokat, például a port, vagy a kályhából kijövő füstöt.

Orchidea

szobanövények

Méltóságos megjelenése miatt sokan a virágok királynőjének tartják. A több színben pompázó virágra, már ha ránézünk is jobb lesz a kedvünk. Emellett nyugtatóként is szolgál, hiszen kibocsájtja magából a friss oxigént.

Béke liliom

szobanövények

A negatív energiákat tartja távol otthonunktól, a béke és a harmónia hírnöke. Szabályozza az otthonunk páratartalmát. Ráadásuk viszonylag kevés gondozást igényel, a félárnyékos helyeken is megél.

Bambusz

szobanövények

A spiritualisták meggyőződése szerint biztonságot ad, szerencsét hoz, é védi az egészséget. A szellemi erő növelésében is szerepe van.

A képek forrása: pixabay

K&P