A kertünkben egy 3 év körüli meggyfa az idén alaposan kitett magáért, bőségesen hozta a ropogós, savanykás terméseit. A szomszédok is megkóstolták, és mi is mindenképpen fel akartuk használni. Ipari mennyiség nem volt rajta, de annyi igen, hogy valamit alkothassunk belőle. A hőségre tekintettel, nem is beszélve a drága időről, pár perces, könnyű hidegen, és melegen is elfogyasztható étel jöhetett számításba.
A fákat sem permetezzük vegyszerrel, szedés előtt csupán a kártevők ellen bodza lével lettek lepermetezve. az időjárásnak, és a gondosodásnak köszönhetően, makkegészséges szemeket tudtunk feldolgozni.
Hozzávalók
- 50 dkg meggy
- 1 zacskó puncs pudingpor
- 1 kk fahéj
- cukor
- citromkarikák
Elkészítése
A gyümölcs szárait leszedtük, kézzel kimagoztuk, szűrőn át letisztítottuk.
A meggyet éppen annyi vízzel raktuk fel főni, hogy a víz ellepje. Tettünk bele fahéjat, kevés cukrot, stoppert nem állítottunk be, de 3-4 perc alatt kész lett, és kissé ropogós maradt a szem.
Közben, hogy időt nyerjünk 1 zacskónyi puncs pudingport 2 dl tejben csomómentesre kikavartunk.
Hozzátettük a meggyhez, forraltunk rajta egyet, és pillanatok alatt elkészült a hidegen, melegen egyaránt fogyasztható, meggyszószunk.
Adagonként citromkarikával, meggyel díszítettük.
K &P
Utolsó kommentek