Vendégeket vártok? Van egy kis időtök egy komplett étellel megajándékozni a családot, barátokat? A hús mellett a zöldségeknek is teret akartok adni? Szeretitek a csirkét, sajtot, sonkát és a kulináris ízeket? Örülnétek, ha, miután elfogyasztjátok elégedetten dőltök hátra? Ebben az ételben nem fogtok csalódni.
Hétvégére a rossz idő beköszöntével a gasztronómiára több időt tudtunk szánni. A szél, eső, a felhős ég hátráltatta a természetben töltött időt. Viszont teret adott a konyhára a különleges, mégis egyszerű egy tál ételre. Kriszta egyre a szokványostól eltérő ízekre vágyik, és mindkettőnknek fontos a zöldség hús kombója. Belevágtunk, nem kukoricáztunk, mármint az ötlettel.
Hozzávalók a körethez
- 15 dkg füstölt tarja
- 10 dkg sajtkrém
- konzerv kukorica (ebben az esetben kevesebb ideig kell főzni)
Elkészítése
A nyers békebeli adalékanyagoktól mentes füstölt tarját egészben forrástól számított egy órán át megfőztük. Zárójelben a főzővízéből babletykó készül, nemsokára a blogon elérhető lesz.
Közben a kukoricát feltesszük forró vízbe főzni, leszűrtük és félretettük.
Hozzávalók a mellhez
- 1 egész csirkemell
- 10 dkg sajtkrém
Elkészítése
A csirkemelltől sokan a szárazsága miatt ódzkodnak, teljesen fölöslegesen. Megfelelő technológiai eljárással, ez kompenzálható. Magyarul a töltelék, a zsiradék használata döntő.
A csirkemellet kettévágtuk, óvatosan éles késsel kicsontozzuk. Figyeljetek rá, hogy inkább lassabban menjen a művelet, de, így kevésbé roncsoljátok a húst.
Négy egyenlő részre vágtuk, kb. 2 cm vastagságúra. Ne legyen túl vékony, mert a feldolgozáskor likacsos lehet.
Vágódeszkán kiklopfoljátok, a dühötöket ne vetítsétek ki, mert széteshet, nem tudjátok betölteni.
A vékony csirkemellbe a sajtkrémet beletöltitek, lehetőleg egyenletesen, a húst feltekeritek. Magától nem fog összetapadni, ezért segítségül hívott fogpiszkálóval darabonként összetűzitek. Forró olajon kérgesre pirítottuk a göngyölegeket, majd tepsibe tettük, kicsit felöntjük a tarja főzővizével, alufóliával letakarva pároljuk készre. Irány a 200 fokos sütő 15 percen át.
Miközben a szárnyas a sütőben éli mindennapjait, a tarját kockára vágjátok, a kukoricával a tarja főzőlevével összefőzitek, a maradék sajtkrémet hozzáteszitek, majd a forró, sercegős omlós hússal fogyasztjátok.
K&P
Utolsó kommentek