A húsvéti készülődés március végén a családok többségénél megkezdődött. Sokan túl vagyunk az ünnepi bevásárláson, bújjuk a recepteket az ünnepi ételekhez. Idegeskedünk, izgulunk, hogy minden klappoljon, ne felejtsünk el semmit. A férfiak a tavaly használt kissé poros kölnijeiket letisztítják, vagy újat vásárolnak. Készülünk meglátogatni családtagjainkat, megpróbáljuk otthonossá, ünnepivé varázsolni otthonainkat. A felsoroltak idő és pénzigényesek. A családi hagyományok eszköztára széleskörű. Van, aki a gyermekeinek a tojásfestés praktikáit mutatja be, vannak, akik a süteményeket készítik el az apróságokkal közösen. A következőkben, egy hazánkban kevéssé meghonosodott, akár percek alatt is elkészíthető díszítőelemet mutatok be a tojásfát.

húsvét tojásfa dísz

Német hagyományokra tekint vissza, de Ausztriában is elterjedt, hazánkban kevesen hallottak róla. Érdemes kipróbálni, hiszen nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető, és a tojások eltérő színe miatt ékes díszítőeleme lehet a lakásnak, akár a kertnek. A gyerekek imádni fogják.


húsvét tojásfa dísz

húsvét tojásfa dísz

húsvét tojásfa dísz

Egy ágra különféle színű tojásokat aggatunk, amennyiben félünk, hogy az apróságok közelről akarják megszemlélni érdemes műanyagot vásárolni. A készen kaphatók tárháza bőséges, sárgától, a piroson át a rózsaszínig. A végén akasztó is található, így azzal sem kell bíbelődni.

K&P